26 January 2010

aku dan Blackberry yang diberi sewa..

hahaha...oleh sebab pengaruh dr abang n akak untuk mencoba Blackberry,maka semalam aku mule cuba guna lepas akak aku bg pakai jap,die kate kalo ok,boleh trus ambikn bg rm500 kat die..haha..
mule2 ni agak giler la..nk create msj pon haram xreti pastu tersilap anta text dlm bntuk MMS la..mcm2 bla..bla..bla..
tp lame kelamaan rase mcm agak seronok la nk gune gadget nih...hoho..

21 January 2010

Adnan Sempit


huhuhu..tergerak disini nk kongsi pengalaman tgk movie Adnan Sempit nih dgn korang sume.
cite ni OK la jgk bg nak hiburkan hati yg tgh berduka tuh, agak kelakar la.
dlm cite ni nilai2 Spontaneous amat ketara la dlm tiap2 perkataan yg disebut dlm cite tu.
cume aku agak keliru bile mana dorang kaitkan REMPIT dgn cite nih. so, bilakata sempit tu tajuk die,tak perlula nk timbulkan keREMPITan plak..yela,pendapat masing2 la kan.. entah2 org lain kate ok jer..aku tgk cite tu sbb aku mmg minat jgk la kat Shaheizy Sam yg jd Adnan tu. suke la tgk die blakon even dlm cite Jgn Pandang Belakang Congkak pon aku suke sbb die la.. tp actually im not into Malay Movies sgt la,kalo diikutkan hati mmg aku xsuke tgk wayang cite melayu, tp sape lagi nk sokong industri Filem kite sendiri kalo bkan kite,btol x? then sbb tu la aku layankan jgk la cite melayu, xelok jgk pandang rendah pade bakat2 pengarah filem tempatan ni kan,sayang kalo bakat tu tak dipertontonkan semua.huhuhu...k,thats all.

Get Well Soon Dude

semalam bestfriend aku demam.. so i dedicated this to her..semoga cepat baik dr demam k....

20 January 2010

Catitan Pertama

So,aku pon tak pasti ape dah berlaku pada diri aku nih..
pada usia 24 tahun pada 2010 ni aku sepatutnye happy dan mungkin sudah matang dah mendirikan rumahtangga. tp ape yg aku ada,aku sgt la kosong. entah la mengape..
dah nk masuk 2thun dh aku keje kt KL ni,3thn kat poli berakhir disini. hari ini aku terdetik nk create blog pon sbb mmg takde keje sgt2 dh nih. ape yg aku ada?? apa yg aku capai??
terlalu susah nk aku gambarkan.
3thn lpas percintaan aku gagal setelah si diatelah mendirikan rmhtgga bersama org lain semasa kami masih lg couple.kecewa aku tak tergambar. sampai hari ni kubawa hati yg lara ini..ececeeey... dgn nada yg sgt2 sedih la nih.. so,aku pasrah dgn ketentuan dari ALLAH ta'ala andai kata mmg takdir aku begini namun mengharapkan ada jodoh aku suatu hari nnti.
hebat sgguh ketentuan Illahi.. aku tunggu jodoh aku kunjung tiba kelak..
sepanjang hari2 suram aku ni,ke"obsessan" aku terhadap muzik mule menebal..kire kalo aku tgh sedih2 tu,aku sumbah jer aerphone kt telinge then terubat jugek hati ini.
aku tak blame sape2 pon atas kekosongan hidup aku mcm sekarang nih...tp mmg hdup aku umpama kertas putih kosong (brand Double A yer) tanpa sebarang dakwat.hurm..
lelagu yg aku tgh suke dgr skrg ni adelah Two is better than one by Boys Like Girls.
Taylor Swift yg kukira sgt sempurna mmg merdu gilaks ar dlm lagu nih...
cute giler bukan??mmg cute.........

Hari ini memulakan karier sebagai blogger

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..
Salam Sejahtera buat semua yg singgah diblog saya ini..
rase ketinggalan btol sbb hr ni aku bru nk mulekan hidup sabagai blogger,kagum dgn tercipta pelbagai blog yg telah aku lewati sebelum ni,hati ni tergerak nak ade blog sendri jugak..
sumber inspirasi aku bile aku inkuti perkembangan "Hanis Zalikha" yg mempunyai blog yg hebat bg aku..
wishing myself the best of luck for this..