29 October 2010

Orang berbudi kita berbahasa

entri ni cume nk bincangkan masalah segelintir manusia yang masih tak menyedari akan maksud istilah ini..
secara kasar aku ingin huraikan maksud "Orang berbudi kita berbahasa" ni.
perumpamaan ini memberi maksud dimana jika sesuatu pertolongan telah dihulurkan,maka haruslah ada adab dalam menghargai pertolongan yang telah diberikan.
supaya suatu hari kelak bile pertolongan diminta tidaklah dikecewakan.. maknakata,bile kite pon dah berbahasa maka org tak berat hati dh nak bg pertolongan pada lain kali.
ini tak seharusnya berlaku kepada org yang mengharapkan balsan setiap kali pertolongan diberikan,akan tetapi jadikan ini satu budaya dalam diri anda kerana nescaya anda akan disenangi ramai orang disekeliling anda.
kadangkala org tak prihatin dengan sikap ni,maka dalam diam sesuatu yang tak diingini boleh berlaku.
alhamdulillah dalam diri aku,aku cuba terapkan sikap begini.
agar aku sentiasa disenangi oleh masyarakat sekeliling..

27 October 2010

.............BLOCKEDNOSE..............................

B.L.O.C.K.E.D..N.O.S.E.

26 October 2010

sudah lemah tiada daya

ni dh kali kedua aku taip untuk entri nih..tibe2 je mase nk publish kuar error haram jadah..heeeiisssshh.... gua panas der...
dah 2minggu aku melepak tak tentu arah..
keraoke serta syisya..dan wayang...
layan kepale jer..
padehal at last aku jd lemau mcm hr nih..
pas lunch td dh mkn ubh,bajet cam leh ok la flu aku yg makin worst nih..
mmg ok la sgt,tp mata dh xbrape bleh bukak dah pon...bapak ngantok..
ni kalo blk tido nih,mau smpai pg sok la aku sedar blk...
ngantok tahap cipan terbang bawak skali anak2 cipan pastu gi ajak gaban skali teman cipan dan anak2 cipan gi main kt taman padahal lipan ade boleh teman...hahahhaha...(merapu kan?)
hahahahhahhaaaa....
M E N G A N T O K.

21 October 2010

NZ Curry House Wangsa Maju Madness

Aku pon tak tahu kenape...
tapi mungkin aku tau sebab die kenape..
lately aku kerap giler lepak kt NZ... seminggu direct boleh kata tiap2 mlm ade kt NZ lepak2..
pastu smpai pkul 12-1 pgi plak tu.. gile la weh..
maybe sebab aku dah tak gi kedai yang aku selalu lepak atas sebab perselisihan fahaman..
so i make my move..
and i happy with it..
at the same time dah gile addict to Syisya la plak.. gile weh..setiap kali lepak tu bedal syisya sebijik..layaaaaaaan..
sebijik ni rm12..bleh tukar arang die maximum 3x..
layan je smbil lepak2..huhuhu

20 October 2010

suratan ke kebetulan?




Suria My cousin




tibe2 aku tgk gamba cousin aku n nina siap peluk2 lg dlm satu album photoshoot dorang..
heran bin ajaib la aku..
so aku tnye la my cousin tu..where the hell she know the girl..
the answer is the just met yesterday during the photoshoot...
lol..
kcek nye dunia ni kan?
ish ish ish

15 October 2010

101010

Talking about this date,for me i got two historical story to be remember..how bout u?
first one is the wedding of decade of Dr Syeikh Muzaffar (Malaysia Astronaut) married to Dr Halina..and the other story is about the tragic accident on PLUS highway Near to Simpang Ampat with taken about 11 life one shot..this dramatic accident cut me down because the way people dies are so damn sad.as i wrote one of the story of the parents that have their child on that accident on my earlier entry..
but now i dont want to talk about the accident,lets talk about the marriage..
by the way,actually there is more havoc wedding ceremony on that special date such as Jimmy Shanley ( Astro Host) and others.
but this a lot more interested to be talked because Dr Syeikh Muzaffar is belong to Malaysia and he shared his historical moment with whole Malaysian via TV3 channel.
lets see his prewedding pictures,for me it is kinda amazing and credit to the professional photographer because of the amazing photos they has made.
i appreciated photo and view, coz i like how camera can turn the world up and also the power of beautifulness of our nature and human kind..i dream to have one SLR camera so i can see and make my own photo..hehehe..harapaaaan!
fantastic blend of color mixture..good job bro!
amazing!
romantic lol!
creative lol!
oh damn it,i have to admit that he is a handsome guy,i like his sepet eyes..muah!
hehe..nice one!
so cute!

13 October 2010

adik sapa ni?





haaaaaaaa....pic nih aku dah upload ke facebook selama sehari atas permintaan abang2 aku serta kakak aku..
so oleh kerana pic ni aku curi2 dr dia,aku remove trus pic ni lepas sehari..
hhhehhehe..
takut plak kantoi sbb anak2 buah aku pon ade facebook..tak senonoh je kan upload pic orang len..kepppohhh jeeeekkk.. seyybok je!
xpe...suke ati la...hahahha..aku knl photographer dorang nih..kawan aku jgk..
this is my little sister named Siti Azlina Muhammad & her boyfren.
aku agak mcm dorang dlu akan kawin sebab umur mamat ni pon dh 27thn..
xde la parents aku mengidam sgt..haahhaha...

Paramore 19 November 2010

this is band solo named Hayley williams


the Paramore band group

Hell Yeaaaaaaaah!!!
pade 19 hb ni ade konsert Paramore kt bukit jalil..
oleh kerana kekangan wang pada bulan ini,tak dapat aku nk beli tiket konsert mereke nih..
tapi aku mmg solute giler band nih... dorang punye lagu xde lg yang tak best..
start with Brick by Boring Brick lagi lagu dia tetap bermain ditelingan aku sentiasa.

All the best guys!!! hope you have a blast!

12 October 2010

Malang tak berbau 10.10.10

tarikh keramat ini mungkin membawa erti kegembiraan kepada individu yang melansungkan perkahwinan atau pelbagai keraian..Perkahwinan Syeokh Muzaffar (angkasawan negara) dengan Dr Halina.
tapi malang juga boleh tiba pada tarikh keramat tersebut..
pada thn ini 10.10.2010 pkul 6.34pm telah berlaku satu kemalangan ngeri melibatkan sebuah bas serta beberapa kenderaan yang lain..
NGERI nye sehingga anggota2 tubuh badan mangsa2 kejadian hinggakan bersepai di jalan raya..
Ya ALLAH, kuasa mu Ya ALLAH.. besar sungguh kuasa mu Ya ALLAH..
today aku selak website nak tgk ape berita hangat hr ni,masih lg berita ttg kemalangan ngeri itu dijadikan muka hadapan..
terbaca satu berita mngenai seorang ibu yang baru melepas kan kesayangan nye ke Klang setelah beberapa hari anak nya merajuk nak gi KL lepak2 rmh kawan dia.. so bile parents budak tu bg kebenaran maka happy lah dia.. pemergian anak nya naik bas DELIMA ke KL tu merupakan pertemuan terkhir anak mereka setelah diemaklumkan anak kesayangan nya itu terlibat dlm kemalangan tersebut.. hebat kuasa mu Ya ALLAH..
aku takut ya allah...siapa sangka..
takut jika ajalku smpai sebelum sempat aku bertaubat padamu ya allah..
beri aku ruang dan masa untuk aku bertaubat padamu ya allah..
al-fatihah buat mangsa2 kemalangan ngeri tersebut,semoga semua roh dicucuri rahmat dariNYA..
ya allah,cucuri rahmat mu kepada adik Sharene Sofia Fadzry Tan...

11 October 2010

dreaming to working Out of office

today i'm not being in the office.
from morning untill evening..
playing around for work..
im thinking..... how heaven i will be if im not only working in the office like a day before today...
i think i like this way..
went there to there.. doing this and that..
but i still working...
but i enjoyed sooo much being out of office...
like a bird on the first day learn how to fly..
like a baby learn how to walk..
like a boss got a new project..
ike raining in the hot day...
oh im dreaming lol..
today maybe for today only... hahaha...

08 October 2010

semak plak otak hari nih..

entah mengape....
hr ni rase serabut giler..
aku sendri pon tak tau knape..
tp rase mcm semaaaaaaaaak je otak aku....
hurrmmm...
benci la camni...

07 October 2010

ALCIM Hari Raya Celebration @ Bora Ombak







akhirnya buat jugak celebration seperti kewajipan kami di ALCIM tiap2 tahun..
so, this year a bit differences where we decided to celeb somewhere else,this is because year before we did in our office,catering food.
this year we made in Bora Ombak Ampang which located next to Ampang Sport Planet where we always played badminton but im never went to Bora Ombak before..
so finally dream come true.. even there is not much food there but the condition is satisfied because its avery romantic place n good place.
we area having so much fun tht night and during that time we have a great talk with our boses ecspecially our CEO tht go to every table asking for new proposal for ALCIM..
we are having sooo much fun..

ps:my english so broken...but tried my best..hahahak..

Thanks to ALCIM

04 October 2010

Simptom Lonely

aku telah dilanda simptom2 Lonely @ Sangap @ Gersang..
buhsan betol!!!

01 October 2010

Life Always Change

hidup ni mmg sentiase berubah,bagitu jgk manusia.
cume hanya ada dua kemungkinan perubahan kehidupan seseorang.
samada kearah kebaikan ataupun kearah keburukan.
syukur atas semua perubahan kearah kebaikan.
tapi buat yang berubah kearah keburukan sama2 la mendoakan diberi cahaya penerang untuk mendapat kebaikan.
ya,tidak boleh disalah bulat-bulat kepada mereka kerana mungkin ada sebab mengapa berlaku kejaian sebegitu. xde sape dlm dunia ALLAH ni mintak untk jadi makin teruk pon.
yang menghadapi musibah dan dugaan kehidupan,jangan sesekali korang putus asa untuk terus kuat hadapi semua ini,sebab tanpa semua dugaan ini kita tak mungkin menjadi insan yang lebih baik dari hari kehari.
bande ni aku kongsi sebagai nasihat untuk aku sendri jgk bukan hanya buat pembaca blog sahaja.
setakat ni,aku puas hati n bersyukur dengan apa yg aku ada. biar lah tak sempurna tapi kebahagiaan diri aku jumpe.
diberikan sesuatu dugaan mungkin juga sebagai petunjuk kepada kita untuk mngubah diri sendri setelah petunjuk itu datang sendri menemui kita, tidak semestinya kita harus TUNGGU dan terus menunggu segalanya pulih dengan sendri.
harus ada tindakan.
buat sesiapa sahaja, aku doakan yang terbaik untuk kalian semua.
buat ape2 tu fikir dulu.

Demam Karaoke




haaaa...ini lah die aku.. semakin hari aku dah jadi makin gian terhadap satu habit yg diberi nama karaoke.
for me its the best way to release tension..
bile menjerit dlm tu,aku rase lepasssss..
masalah rase hilang kejap.so lately aku dh jarang melawat tgv berdekatan.
dalam sebualan mesti ade la barang sekali due aku karaoke..
so,guys!!! ape kate korang jemput aku kalo korang karok nnti k..
skrg ni pon tgh gian la nih...huhuhuhu....