31 January 2011

1st time singing

30 January 2011

im with make-up... LOL!

Yes,im with make-up...
Lets have a look at me at my Company Annual Dinner at CIAO Restaurante...














27 January 2011

Fasha Sanda akhirnya putus dgn Jejai

Beberapa hr lepas kecoh la Jejai wat pengakuan psl hubngan dorang yg sbnrnye dh putus..
pastu statement Fasha plak pasal mende same..
Nora Danish dgn leganya kuar kan jgk statement yg die akhirnya boleh menarik nafas lega la dr dikaitkan sebagai punca keretakan dorang ni..
Alaaaa,sikit jer pon Nora tersalah ckp psl jangka mase dorang sebenarnya putus..
Skali hr ni Fasha dgn bengang nyer nafikan..
Alaaaa...nmpk sgt la Fasha manruh dendam yg tinggi kt Nora..
Jangan la obvious sgt tunjuk.. Nora tu ex-wife Jejai kot..kalo die nk masuk cmpur pon mmg die ade hak jgk..
Dlm hal ni, sorry to say.. aku xde menyebelah mana2 pihak pon.
Ni persepsi pemikiran aku la, aku leh ckp Jejai buat ni sume sbb die mungkin ade rase bersalah dkt Nora.. Mungkin la biarpun statement Jejai mengatakan Nora tgh mengenali sesorang yg Jejai sendri knl.tp mende tu sume org leh ckp..
Mungkin jgk Jejai dh lembut hati tgk anak die yg tgh membesar, sedangkan die sendri dpt kasih syg yg cukup dr parents dia..hati mana xtersentak kan?
So, Fasha Sandha aku rase die kene pasrah dgn sume ni.. sbb dr awal lg die merampas suami org..
aku bkn ckp sume ni sbb aku benci Fasha or aku xsuke die sbb life die yg sicial..
bg aku la.. aku xsetuju dgn org yg xsuke Fasha Sanda sbb life die kt blkg.. itu hak die la, org lain lg social cume kite tak tau..
to admit, Fasha Sanda mmg lawa dan pandai berlakon.. aku sokong bakat die.
To:
Fasha Sandha - All the best in whatever you are doing, im impressed with you credibility on scene, i dont care who you are at the back side coz i bet you are doing something for your own life. i dont hate you at all for your whole social life.
Have a good better life!
Nora Danish - You are very strong women, even you have been in very tough situation but you still maintain yourself. Good Job Nora!!
Jejal - Nothing to say about you.. you are not a movie star, you are only a rich guy that appeared in between the situation and at the same time you became famous because of that. By the way, respect for your brave aprearace to cleared both names Fasha Sandha & Nora Danish..Wish you could be a good dad..!!


persahabatan

seseorang yang kite kenal lama belum tentu dpt kekal smpai kite mati..
seseorang yang kite baru kenal pon kadang buat kite senang seolah sudah lama knl.
sahabat yg kite benci adekala takdir nye die kembali menjadi seorang sahabat..
sahabat kadangkala merasa dipergunakan untuk kepentingan sahabat..
tetapi sahabat sebenar ada disisi bila kita betul2 memerlukan..
hadir tanpa kita sedar..
pergi tanpa kita pinta..
sahabat-sahabat yg pernah mengenali aku..
yang pernah aku sakiti dan yang pernah aku maki..
jika anda pernah menjadi sahabat saya, anda sebenarnye telah mendapat tempat terbaik dlm hati saya..
xkira saya pernah sakiti hati anda,harap sahabat diluar sana sudi memaafkan saya sepertimana saya sedang memaafkan sahabat2 saya..
saya insan yg lemah insan yang tiada daya menolak takdir...
setiap sahabat yg saya pernah bersusah payah bersama anda, jika saya pernah memutuskan persahabatan maka kemaafan saya pinta atas kekhilafan saya itu..
demi ALLAH, saya sayang sahabat saya..
ape jua saya lakukan cuma untuk kebaikan sahabat saya..
saya sayang sahabat saya.
saya menang moto!!! (tibe2)

24 January 2011

perfect..





this is what we called perfect..
what is perfect about this photo?
1-the wedding dress.
2-the bride's make up.
3-the color touch by the photographer.
this is i called P.E.R.F.E.C.T

Slumdog Millionaire

perasaan tertinggal kebelakang mula menarik aku untuk menonton movie ni..
ia juga didorong oleh cerita tayangan kt projector NZ tu hanya reti nk bukak cite Slumdog Millionaire ni jer tiap mlm aku menapak kat situ..
Lagi hebat kecaman adelah bile aku ke Red Chair pon turut mamainkan movie itu..
Maka... oleh kerana tidak dapat manahan kecaman yang hebat sedemikian, aku seakan terpanggil ingin menonton cite ni setelah kawan2 aku sebok gembar-gemburkan bahawa cite ni mmg best..
betul la kawan-kawan, cite ni mmg best... credit to you guys yang berjaya menarik aku ke kancah ini..hahhaa...
ekceli(actually),aku jumpe cite ni mase aku godam2 hard disk aku tu..eksaited plak bile jumpe trus play...hahhaha...

cite ni mengisahkan ttg kehidupan seorang budak bernama Jamal dari kecil hingga die besar..
kejayaan die mnjawab sume soalan semasa die menyertai rancangan Who wants To Be A Millionaire sehingga dpt 20 Juta Rupee..
Semua soalan tu die dpt jwb dengan tepat HANYA melalui pengalaman hidup die..
budak ni mmg tak pernah g sekolah pon sebab die susah giler...
Dr ape yg aku tau psl movie ni,die mengisahkan cerita benar..
terbaek la filem Hindi mcm ni sebab mmg tunjuk true life dorang yg mmg susah giler tu..


This is Jamal when he still a boy..lives in very poor life..
Jamal fight for his love until he finally get LAtika back to his arm.. so dramatic because he went into very tough situation to get Latika back.

21 January 2011

speeces

agak speechess la bile blog mule bersawang..
idea-idea untuk mengarut seolah hilang entah kemana..
fikiran buntu..
mengenangkan apa yg bakal berlaku minggu depan..
aku tunggu dengan penuh harapan..
ohya..
sabtu lepas aku join company aku buat team building kt bukit tinggi..
giler best!!!
pade mulenye aku sentap jgk sebab aku xleh join oleh kerana aku ni bukan department yg related to project.
last minute aku diberi peluang untuk replace org yg xdpt pergi..
kire mmg rezeki aku la..
im having a great moment during the team building..
happy that i can retouch my old friend back to nature.
Alhamdulillah..










14 January 2011

rindu saat-saat rajin update blog

its been about two weeks oredi..
i have left this blog without any updates, so bored am i?
No, its not that i been busy this while.
but i have been in very tough moment..
when my car tire was punctured by someone i dont know..
it start on december.. but it remains until now..
from every weeks to everyday it happens to me..
so im about to move from my current resident.
wondering why peoples do this things to me..
aren't they satisfied after doing it?
aren't they think they can solve everything by doing it?
aren't they think im sad about it? No im not..
they even made me smile.
=)

04 January 2011

i have lost the battle but i win

yes, i lost but i win..
crazy right?
but its the fate that i have chooses my self..
the best way to me..
I think i have changed this year..
i mean the changes that i dont make it on purpose but it happen naturally..
i have become someone who responsible to my own feelings..
i dont play pretend2 anymore..
i dont hide and i faced reality..
coz its time for to be matured..
i turn 25 this year..
god bless me.

03 January 2011

Buat Jahat Dibalas Jahat

semalam..
kali ke-4 tayar kreta au kne buang angin..
kali ke-3 pada hr selasa lepas.. itu bkn stakt kne buang angin,itu dh thp pancitkan sbb hr tu terbanglah duit aku seratus lebih untuk tukar sebijik tyr..
lansung xleh nk tuduh sape yg buat keje camni..
ape yg aku tau..
aku mmg tak kacau org pon kt situ..
aku buat hal aku sendri jer..
melainkan..
org tu dengki dgn aku...
ape yg didengkikan pon aku xtau..
tp org sebegini selayaknya mendapat balasan dunia..
semoga tuhan tunjukkan balasan untuk segala perbuatan jahat tu.
amin.