01 July 2011

I am crazy about Transformers!!!!

hey Guys!!! Wazap? hope korang sume doing great today..
this entry i would like to tell ya about how crazy i am towards Transformers movies.
Mlm td tgk midnight Transformers 3 Dark of the Moon, this is the best movie ever la gua cakap luuu..before aku g tgk wyg Transformers 3 Dark of the Moon ni, aku marathon kat rumah tgk Transformers 1 & Transformers 2 Revenge of the Fallen nak bg ade feel baek punye mase tgk tu.. Yeala as korang maybe tau, Transformers 3 Dark of the Moon ni dah xde Mikaela which i can tell you die byk buat cite ni best..yeala, body die mmg mantop and gaya die yg agak seksi..
Transformers 3 Dark of the Moon ni tak memainkan byk watak untok Heroin kerana dh xde Mikaela sbb die gadoh dgn Michael Bay.. so dlm episod ni die hilangkan terus watak Mikaela dan create watak Heroin baru yg mana BIBIR die mmg ade mcm Mikaela jgk la. ntah2 taste Michael Bay ni mmg bibir seksi la (kalo kat Mesia kene cucuk botox dlu la baru leh dpt bibir cenggitu)..haha..Dlm episod ni,Autobots mmg tinggal dan bersatu dgn kerajaan kat bumi untuk menentang Decepticon, tetapi satu hari satu rahsia telah terbingkar ke pengetahuan Autobots dimana penemuan Robot sebenarnyer ketika Neil Amstrong naik ke bulan lagi,bukan dijumpai oleh Sam Witwicky. tapi hal ini dirahsiakan sebagai top govenment secret. so bile Autobots dapat tahu, die marah sebab die takut robot2 jahat yang lain dapat tahu..padahal robot yg dijumpai kt bulan tu dah dibawa kebumi dlm simpanan rahsia oleh Sector 7.
Secara tak sengaja robot yg dijumpai di bumi tu yg bernama Sentinal Prime itu hidup kembali, Sentinel Prime ini merupakan pemimpin Autobots sebelum Optimus Prime tetapi apabila Optimus Prime ingin menyerahkan kembali takhta, Sentinel enggan menerima.
Rupanya, Sentinel Prime mempunyai muslihat disebaliknya iaitu nak menukar bumi menjadi Cybertron, kire die ni dh jahat la.
so perang la antara Sentinel Prime dgn geng Autobots yang lain.. Autobots sempat la di halau dari bumi kerana President menuduh Autobots la punca kedatangan robot jahat ke bumi.. tapi sebenarnya mereka tidak pergi meninggalkan bumi kerana ingin menentang Deceticon jgk..
mmg terbaek la wey, kalo tgk 3D plak tu, giler punye real sume CGI dlm movie nih..
begitu serba sedikit sinopsis aku ttg Transformers 3 Dark of the Moon ni..
korang better g tgk la k..hehehhe..
KL.... Peace Yaaaaawwwrr!

No comments:

Post a Comment